Tilberedning

Har du spørgsmål? Du er meget velkommen til at kontakte din lokale bamix®-forhandler. De vil kunne besvare dine spørgsmål, give dig information om bamix® og oplyse, hvor du kan købe reservedele og tilbehør samt få udskiftet eller foretaget reparationer: Der er bamix®-forhandlere over hele verden.


Hvordan laver man frugtis?

  • Kom den frosne frugt i en høj beholder. Laget bør ikke være højere end 8 cm. Hæld den ønskede væske i (1/5 af mængden af frugt).
    Tilsæt sukker eller andet sødemiddel.
  • Tænd for Bamix med hastighedsindstilling 2, før beskyttelseshovedet sættes ned i den frosne frugt.
  • Knus frugten ved at bevæge stavblenderen hurtigt op og ned flere gange. Bland det hele godt.
    Server isen med det samme, eller frys den ned til senere brug.
  • Bemærk: Tryk ikke Bamix ned. Det blokerer kniven, så den ikke kan rotere.

Hvorfor er der frugtstykker i bunden af beholderen efter tilberedning af frugtis?

For at forhindre knivene i at ridse køkkengrejet har vi udstyret bamix® med fire fødder. Det betyder, at små stykker, der er uden for rækkevidde, ikke knuses. Men der er ingen grund til at smide dem ud. Brug dem til at lave smoothie eller milkshake!


Hvordan knuser man isterninger?

  • Hvis du ønsker is, der minder om sne, skal du tage helt frosset (ikke våd) is direkte fra fryseren. Våd is har en tendens til at klumpe sammen.
  • Monter multifunktionskniven. Tænd for Bamix med hastighedsindstilling 2, før beskyttelseshovedet sættes ned i isen.
  • Knus isen ved at bevæge stavblenderen hurtigt op og ned flere gange.
  • Brug isen med det samme.

Tip: Processoren/kværnen kan også bruges til at knuse isterninger!


Hvordan laver man mælkeskum?

Varm mælken, og monter piskeskiven. Hold beskyttelseshovedet lige under mælkens overflade. Tænd for stavblenderen med hastighedsindstilling 1. Fortsæt, indtil mælken skummer. Server med det samme.


Kan bamix® bruges til purering af varme supper?

Kun bamix® kan bruges til at purere varme supper direkte på komfuret. En bamix® sprøjter ikke!


Hvordan opskummes sovse og supper med bamix®?

Opvarm suppen/sovsen igen efter tilsætning af fløde. Monter piskeskiven. Hold beskyttelseshovedet lige under overflade. Tænd for stavblenderen med hastighedsindstilling 1. Fortsæt, indtil sovsen/suppen skummer. Server med det samme.


Min mayonnaise mislykkes. Hvad gør jeg forkert?

  •  Brug altid friske æg. Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Tilsæt lidt syre, da det hjælper emulgeringen.
  • Tilsæt mindst 4-5 gange olie i forhold til mængden af æg. Mængden af olie kan variere alt efter æggenes vandindhold.
  • Kom alle ingredienserne i en kande. Monter blenderskiven. Sænk beskyttelseshovedet ned i blandingen, og start stavblenderen med hastighedsindstilling 2. Emulger. Hold Bamix på skrå (i en vinkel på 45°), og træk langsomt op. Sørg for, at alle ingredienserne er godt emulgeret.
  • Mayonnaisen kan opbevares i køleskabet ved 4 °C i op til to uger. Tilsætning af "våde ingredienser" såsom grøntsager eller krydderurter reducerer holdbarheden til op til 2 dage.
     

Tip: Du kan lave mayonnaise med smag ved at røre en klassisk mayonnaise og sætte smag på den ønskede mængde.


Kan jeg bruge olivenolie til at lave mayonnaise?

Ja, men olivenolie giver en bitter eftersmag. Hvis du vil lave mayonnaise med olivenolie, skal du blot tilsætte 1-2 spsk. olivenolie til slut.


Er det muligt at tilberede frugt eller grøntsager uden væske?

Ja, det er meget let at purere kogte eller rå grøntsager eller frugt med bamix®. Dog ikke asparges, spinat, rabarber og andre grove grøntsager.

Fremgangsmåde:

  • Rengør grøntsagerne, og skær dem i stykker på 2 cm.
  • Kom dem i en beholder.
  • Monter multifunktionskniven, og start stavblenderen med hastighedsindstilling 2, før beskyttelseshovedet berører grøntsagerne/frugten.
  • Bevæg blenderen hurtigt op og ned – uden at trykke ned – og hak/purer grøntsagerne/frugten til den ønskede konsistens.

Hvilke fødevarer kan tilberedes med bamix®?

Rå, kogte eller frosne frugter, kød, grøntsager, nødder, bælgfrugter og ost. Takket være sin høje hastighed er bamix® ideel til slankemad og molekylær gastronomi. Det er endda muligt at fremstille naturkosmetik med bamix®.

Ved hjælp af processoren/kværnen kan du også:

  • Kværne sukker, morgenmadsprodukter eller krydderier (kaffe, muskatnød) til pulver; male nødder eller frø til mel eller smør, knuse isterninger, hakke ingefær, peberrod eller krydderurter samt lave salte eller pastaer med forskellig smag.

Ved hjælp af SliceSy® kan du:

  • Rive og snitte grøntsager og frugt til salater, hakke grøntsager, nødder, fisk og magert kød (til kødboller eller hakkebøffer).

Hvordan pisker man æggehvider?

Sørg for at bruge en ren, tør skål. Æggene skal være så friske som muligt og have stuetemperatur. Sørg for, at der er tilstrækkelig mængde hvider til at dække kuplen på beskyttelseshovedet. Tilsæt en smule varmt vand, hvis det er nødvendigt.

Fremgangsmåde:

  • Kom æggehviderne i en høj, smal beholder.
  • Monter piskeskiven.
  • Sænk beskyttelseshovedet ned i æggehviderne.
  • Tænd for stavblenderen med hastighedsindstilling 1.
  • Efter tre sekunder skal du holde Bamix på skrå og trække den langsomt op.
  • Sænk blenderen ned igen, når hviderne har nået den maksimale volumen, og gentag processen, indtil de har den rigtige konsistens.
     

Hvordan pisker man fløde til flødeskum?

  • Tag fløden ud af køleskabet, og hæld den i en høj, smal beholder.
  • Sørg for, at der er tilstrækkelig fløde til at dække kuplen på beskyttelseshovedet.
  • Monter piskeskiven, sænk beskyttelseshovedet ned i fløden, og start stavblenderen med hastighedsindstilling 1.
  • Efter tre sekunder skal du holde Bamix på skrå (i en vinkel på 45°) og trække den langsomt op.
  • Bevæg blenderen op og ned, når fløden har nået den maksimale volumen.
  • Pisk til den ønskede konsistens.

Hvordan pisker man mælk til "flødeskum"?

  • Det er muligt at piske "flødeskum" med lavt fedtindhold af mælk.
  • Sørg for, at den beholder, der bruges, er ren og tør, da fedt- eller sæberester kan gøre det umuligt.
  • Mælken må højst have en fedtprocent på 1,5% og skal være iskold, næsten frossen!
  • Kom mælken i en høj, smal beholder.
  • Monter piskeskiven. Sænk beskyttelseshovedet ned i mælken, og start stavblenderen med hastighedsindstilling 1.
  • Efter tre sekunder skal du holde Bamix på skrå (i en vinkel på 45°) og trække den langsomt op.
  • Bevæg blenderen op og ned, når mælken har nået den maksimale volumen.
  • Pisk til den ønskede konsistens.

Hvordan hakker/kværner man nødder/krydderier/kaffe i processoren/kværnen?

Fyld processoren/kværnen med 2/3 nødder. Sæt Bamix i, og start stavblenderen med hastighedsindstilling 2. Ryst beholderen med den anden hånd, mens du hakker/kværner, så nødderne ikke sætter sig fast på siderne/bunden. Fortsæt, indtil nødderne er hakket/kværnet, som du ønsker dem.

Bemærk: Der er risiko for at nødder med stort olieindhold bliver til en pasta.


Hvordan laver man nøddesmør?

Kværn nødderne til mel, og fortsæt med at kværne uden at ryste processoren/kværnen.

keyboard_arrow_up
Loading...